Blogg

Totalt 46 poster
Sida 4 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2017-12-26 17:00
Anna

Nyårstårta

 

Till att börja med:

Du behöver en tårtring eller springformsring, 18-24 cm
Hård plastfolie, typ overheadfilm som klipps i långa remsor ca 6 cm breda.Tejpa ihop och lägg på insidan av formen.
Ställ formen på ett bakplåtspapper på en liten skärbräda eller plan tallrik.

Förbered en botten i taget.

Digestivebotten

Det här behövs:

100 g digestivekex

50 g smör

Gör så här:

1. Mixa digestivekexen, smält smöret. Blanda.

2. Tryck ut blandningen i formen, lämna 1 cm mellanrum mellan digestivebotten och formen.

3. Ställ i kylen medan Champagnevispen görs.

Champagne och färskostvisp

Det här behövs:

2,5 dl Cava

0,5 dl strösocker, 40 g

5 gelatinblad, blötlagda

500g färskost, typ Philadelphia

1,25 dl strösocker, 100 g

Gör så här:

1. Koka upp Cavan med 0,5 dl socker. Smält i gelatinet. Låt svalna.

2. Vispa färskost och 2,5 dl socker riktigt fluffigt.

3. Blanda ner Cavablandningen, som nu ska vara ljummen.

4. Häll i formen, och ställ därefter i frysen. Låt den stå där över natten.

Hallonmousse

Det här behövs:

2,5 dl hallonpuré

0,5 dl socker

1,25 st gelatinblad

1,75 dl grädde

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen.

2. Koka hallonpurén med sockret, smält i gelatinet. Låt svalna

3. Vispa grädden och blanda ner i hallonpurén.

4. Fyll moussen i tårtringen.

5. Ställ i frysen.

Hallonglasyr

Det här behövs:

1 dl outspädd hallonsaft

1,25 blad gelatinblad, blötlagda

Gör så här:

1. Värm upp hallonsaften och blanda ner gelatinet.

2. Låt svalna

3. Ta upp den frysta tårtan och häll över glacen.

4. Ställ tårtan i kylen tills den ska ätas

Dekoration

Det här behövs:

Bär och sockerkulor

Gör så här:

1. Placera tårtan på fatet, ta bort tårtringen och därefter plasten.

2. Dekorera tårtan

 

Nedan bild från vänster: 

Digestivebotten, Champagnevisp och Hallonmousse

 

 

 

 

0 kommentar(er)
2017-11-29 16:00
Anna

När jag var 16 fick jag Vår kokbok, en riktig kokboksklassiker. Den har kommit ut i nya omarbetade upplagor många gånger och recept har förnyats och ersatts av modernare sedan dess. I min version finns Tant Harriets pepparkakor. Jag tror jag bakat dem varje år sedan jag fick boken och vill gärna dela med mig av receptet till dig.

Maten och bakningen har alltid fått ta stor plats i mitt privatliv och i arbetet. Från att ha utbildat mig inom mat, jobbat inom mat, sedan matjournalistik, till min senaste karriär inom försäljning till idag har min kärlek till matlagning och bakning bestått. Inom försäljningen är det ett starkt verktyg att laga mat med kunder istället för att gå på restaurang. Mat förenar och samtalet blir rikare. Det leder till sunda och långvariga affärsrelationer. Nog om det och tillbaka till Harriet. 

Jag gjorde degen samma dag som jag började baka ut. Big misstake! Degen behöver vila i kylen minst ett dygn annars är den trulig och skör. Och det vet jag mycket väl, men jag var ju så sugen på att baka! 

 

Tant Harriets pepparkakor (ur Vår Kokbok, 12:e omarbetade upplagan)

 

Det här behövs till ca 400 st

300 g smör

5 dl socker

1 dl sirap

2 dl vatten

1 msk malen ingefära

2 msk malen kanel

1 msk malda kryddnejlikor

2 tsk finstött kardemumma

1 msk bikarbonat

1,5 l (ca 900 g) vetemjöl

 

Gör så här:

  1. Rör rumsvarmt smör, socker och sirap smidigt. (jag använde köksmaskin med degkrok)
  2. Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat. 
  3. Arbeta in mjölet och arbeta degen smigit på bakbordet
  4. Låt den vila i kylen insvept i folie över natten (jag använde plastpåse)
  5. Sätt ugnen på 220°C
  6. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. 
  7. Grädda kakorna i mitten av ugnen 5-7 minuter
  8. Låt kallna på plåten. 

Dessa pepparkakor kan kavlas tunt och är mycket möra. 

 

 

 

 

2017-11-19 15:00
Anna

Vi samlade några av våra produkter och dekorerade inför advent! 

Här har vi gjort en väldigt enkel men härlig adventljusstake. En skifferplatta, 15x45 cm som finns här, fyra ljus från skånska ljusfabriken, några vackra snören och hemmagjorda nummerlappar. Här kan man pryda med nötter, torkad frukt eller annat:

Adventljusstaken nedan, som du hittar här, är vacker i sig själv men kan även dekoreras på många olika sätt.

Adventljusstaken dekorerad med grönt från skogen, samt kanel i rullar och vackra band:

Här är adventljusstaken dekorerad med torkad frukt och kryddor:

Adventljustaken dekorerad med kottar:

Vi tjuvstartar julen med att göra enkla dekorationer i glasflaskor som du hittar här; ett band och en grankvist blir ett vackert stilleben. Till höger är ljushållaren i smide med plats för ett eller flera ljus, den är hela 33 cm i diameter, så här finns plats för vackra dekorationer. Vi har dekorerat med några grankvistar med ett vackert band om samt snö som finns på sprayflaska. Ljushållaren finns här
I mitten av bilden ligger en hög glasballonger. De hängs upp som dekoration, och du hittar dem här.

 

0 kommentar(er)
2017-11-12 18:00
Agne

Vilka möjligheter det skapar att kunna visa våra härliga produkter på You Tube! Vi är inga proffs men kommer säkert lära oss mer med tiden. Och det är ju så himla roligt! 

Än så länge hittar du ett 10-tal klipp publicerade på vår kanal. Vi hoppas det kommer vara till hjälp och inspiration till dig som vill veta lite mer. 

Ett positivt exempel är de hängade ljuslyktorna på bilden ovan som finns  här i butiken. Vi gjorde ett you tube-klipp om dem för att man skulle se hur stora de verkligen är. Det framkommer inte så lätt på en bild, även om man skriver måtten. Man ser även det vackra, varma skenet de ger. Nu sålde vi slut på mellanstora lyktan och kommer inte få in några på ett bra tag, men den stora finns kvar, och den är riktigt snygg. Här kan du titta på filmklippet om ljuslyktorna. Sätt gärna på ljuset!

Vår youtubekanal hittar du här! Följ oss gärna!

Designgrossistens lager och lagerbutik ligger på landet ca 45 min norr om Göteborg. Om du vill se filmen som visar mer av omgivningarna och en titt in i lagerbutiken kan du titta på den här you tube-filmen! På bilden ser man baksidan av lagret som med ingång från andra hållet. 

Välkomna!

 

 

 

 

0 kommentar(er)
2017-11-04 16:00
Anna

Nä, vi säljer inte slipsar ... ännu. Men man ska aldrig säga aldrig. Just nu lever och andas vi produkter i och kring hemmet, men vem vet vad som händer framöver?

Den 12:e november är det fars dag. Firar ni pappa? Hos oss är det fika och presenter som gäller. Det är så mycket roligare att ge än att få, tycker jag. Men vad ska man ge mannen som "har allt han vill ha och behöver han något så köper han i det". Känns det igen? Ingen man i min familj eller vänkrets behöver särskilt mycket. De har det de behöver. Men de har fel! Det finns massor av saker de behöver! 
Vi har samlat några produkter som vi tror många pappor skulle bli glada för. De har fått en egen kategori och du hittar den här. 

Jag har klart för mig vad jag ska köpa till fars dag, men vill gärna ha fler idéer på vad vi ska köpa in till alla våra kära män och pappor!

Om du hittar något hos oss du tror att din far eller barnafar skulle bli glad för rekommenderar jag att du beställer innan den 7:e november för att leveransen garanterat ska komma i tid. Vi skickar i regel produkten samma dag, men rår inte över leveransen när den väl lämnat vårt lager. 

Ha en riktigt härlig helg!

Fars dagsgåvor

Totalt 46 poster
Sida 4 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10