Blogg

Totalt 46 poster
Sida 5 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2017-11-04 16:00
Anna

Nä, vi säljer inte slipsar ... ännu. Men man ska aldrig säga aldrig. Just nu lever och andas vi produkter i och kring hemmet, men vem vet vad som händer framöver?

Den 12:e november är det fars dag. Firar ni pappa? Hos oss är det fika och presenter som gäller. Det är så mycket roligare att ge än att få, tycker jag. Men vad ska man ge mannen som "har allt han vill ha och behöver han något så köper han i det". Känns det igen? Ingen man i min familj eller vänkrets behöver särskilt mycket. De har det de behöver. Men de har fel! Det finns massor av saker de behöver! 
Vi har samlat några produkter som vi tror många pappor skulle bli glada för. De har fått en egen kategori och du hittar den här. 

Jag har klart för mig vad jag ska köpa till fars dag, men vill gärna ha fler idéer på vad vi ska köpa in till alla våra kära män och pappor!

Om du hittar något hos oss du tror att din far eller barnafar skulle bli glad för rekommenderar jag att du beställer innan den 7:e november för att leveransen garanterat ska komma i tid. Vi skickar i regel produkten samma dag, men rår inte över leveransen när den väl lämnat vårt lager. 

Ha en riktigt härlig helg!

Fars dagsgåvor

2017-11-01 16:00
Anna

Vi har fått in härliga barnserviser, Bandjo i märket Atomic Soda. Detta inspirerade oss att bjuda på ett par goda frukosttips till de små. 

Barnserviserna finns i två olika modeller och i två olika teman; Katt och Frukt. 

 

Bananplättar

Man behöver inte söta bananplättarna med vaniljsocker om man inte vill. Det räcker långt med bananernas egna sötma. 

 

Det här behövs till 12 plättar (2 små personer)

1 banan
2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker (om man vill)
smör att steka i

Servera gärna bär till

 

Gör så här:

1. Vi  använde matberedare, men mixerstav eller en vanlig gaffel går också bra. Lägg i banan, ägg och vanlijsocker i matberedaren. 

2. Mixa. 

3. Värm plättlaggen och stek plättarna i smör. 

 

Eftersom matberedaren ändå är framme passar vi på att göra smoothies också. 

 

Smoothies

Enklaste tänkbara smoothie som egentligen inte har ett recept, men vi gjorde ungefär såhär.

 

Det här behövs: 

Yoghurt 

Hallon eller andra bär

Lite honung eller en banan

 

Gör så här:

1. Häll upp den mängd yoghurt du vill ha, ca 1 dl per person, i matberedaren.

2. Blanda ner 1-2 dl bär och ca 1 msk honung eller 0,5 banan

3. Mixa. Smaka av och tillsätt mer av det som saknas.

 

Här ser du barnservisen i gult med frukter:

Titta gärna på den fina skötväskan från Bandjo också. precis som serviserna är den bedårande med sina så katter!

2017-10-30 14:00
Agne

Att göra sin egen Halloweempumpa är inte svårt utan bara roligt. 

Tänk på att ha en vass kniv, då blir det lättare. Vi använde Wüsthof filékniv, den är toppen till detta!

Skär bort locket. Antingen rakt av eller tandat som vi gjorde. Den bör vara 10-15 cm bred så man får ner ljus.

Nu är det dax att gröpa up pumpan. En vanlig matsked fungerar utmärkt. Ta bort så mycket av det saftiga köttet som möjligt, men gör inte väggen så tunn att den säckar ihop. 2-3 cm tjockt skal bör den ha. Ta tillvara fruktkött och kärnor om du vill, de är utmärkta råvaror. 

Det är bra att rita mönstret du vill skära ut på pumpan. Skär ut mun, näsa och ögon genom att snitta lätt och sedan trycka igenom så delarna går att ta loss. Om man vill finns andra sätt också, tex borra massor av hål så ljuset flödar.

När pumpan är klar kan du sätta ett värmeljus eller en LED-slinga i den. Ställ den helst utomhus, då håller den längre.

HAPPY HALLOWEEN!

2017-10-25 16:00
Agne

Anneko Design är ett svenskt företag som startade i Australien 2009. Designern bakom varumärket är Anneli Asplund. Hon designar och producerar miljövänliga hälsningskort, handdukar, disktrasor mm. 

Vi gillar verkligen Annikas enkla formspråk som känns så svenskt, naturligt och lättillgängligt. Anneko design värnar om miljön och försöker alltid välja det mest miljövänliga materialet och den mest miljövänliga tryckningsmetoden som finns tillgänglig. Miljöntänket är centralt och Anneko design är engagerade i kampen att få våra koldioxidutsläpp ner till noll. Det gillar vi skarpt! 

Vi har köpt in en kollektion kökshanddukar och pappersservetter. Du hittar julmotiv, vardagsmotiv och ett midsommarinspirerat motiv. Vi tror de passar fint som gåva eller om du själv vill förnya ditt kök eller dukning. 

 

 

2017-10-10 13:00
Anna

Oj så roligt det är att packa upp nyheter och ställa på hyllorna! 

Vi har fått in en hel del nyheter som är riktigt fina och som hör hösten till! Utomhusljus är en vara som du hittar i två färger, vitt och svart. De kan ersätta en marchall och brinner ca 60 timmar. 

Vi fortsätter ta in lite rustika smidesprodukter, tex grytunderlägg, ljusbricka med handtag, ljusring med plats för ett ljus att hänga i ditt fönster och en vacker ljuskorg att ha utomhus. 

Till ljuskorgen kan du köpa en väggkrok i smide eller en man sätter ner i marken på dett väldigt enkelt sätt. Jag har dekorerat min med ett utomhusljus, mossa och murgröna. Superfint! 

Nyheter inom dekoration!

Tycker du om våra glasballonger? Vi har köpt hem i silver, guld och randigt. Fler bilder där de kommer ännu bättre till sin rätt kommer snart upp på sidan!  

Totalt 46 poster
Sida 5 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10