Blogg

Totalt 46 poster
Sida 7 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2017-09-10 11:00
Anna

Skvaltknäcke är mitt namn på detta enkla knäckebröd bakat på mjöl från en skvaltkvarn i närheten. Du kan ta vilket mjöl som helst i dessa bröd, och jag lovar det blir bra!

En skvaltkvarn är en vattendriven kvarn som var vanlig från ca år 1100, men nästan alla är försvunna nu. Nästan varje gård hade sin egen kvarn på den tiden. Jag fick några påsar vetemjöl från en lokal skvaltkvarn. Det var ett mycket grovmalet vetemjöl så jag bestämde mig för att göra knäckebröd på det.

 

Skvaltknäcke 

 

Det här behövs:

50 g jäst

5 dl lättmjölk

2 tsk salt

ca 800 g mjöl, gärna minst hälften grovt
(Jag använde 700 g grovmalet vetemjöl och 100 g rågmjöl)

Smaksättning, tex flingsalt, frön

Gör så här:

1. Lägg jästen i bunke, häll på ljummen mjölk.

2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakning

3. Jäs i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Dela degen i 6 bitar för stora stora bröd, och 12 om du vill ha mindre bröd

5. Rulla runda bullar

6. Kavla ut varje bulle riktigt tunt. Så tunt som möjligt. Jag kavlade med mycket mjöl direkt på bakplåtspapper.

7. Spruta på lite vatten med en blomspruta och strö över tex flingsalt och/eller frön. Tryck ner dem lite med kaveln

8. Grädda i 8-10 min. Man kan gärna vända bröden om man vill.

9. Svalna på galler

2017-09-05 08:00
Anna

Mörkret faller tidigare och jag vill uppmärksamma dig på två hängande lyktor vi har på Designgrossisten. De är större än man upplever på bild, tycker jag. Att tända värmeljus i lyktorna med sin vackra mässingfärg gör mig glad! De hänger i skira mässingfärgade trådar med små kulor på. Riktigt läckra! 

Lyktorna finns i två storlekar och du hittar den stora här och medium hittar du här

 

2017-09-04 11:00
Agne

Då har vi besökt vår första mässa som inköpare för Designgrossisten. Det var intensiva dagar med många bokade leverantörsmöten men ändå gott om  tid för inspiration och hitta ännu fler spännande produkter till butik och web-shop. Vi hade bestämt redan innan vi ville titta närmare på, men utöver dessa fick vi massor av nya kontakter och produkter att utvärdera. Allt från fairtrade-väskor till hemtextil. 
På bilden ovan ser man några vattenkannor, dessa blev Anna väldigt förtjust i. Så snygg så man kan ha den som prydnad på fönsterbänken. Då kanske tom jag kommer ihåg att vattna någon gång... 

Skrivborden är fulla av inspiration och nyheter! Det kommer bli en fantastisk höst! 

 

En ny produkt som kom redan efter ett par dagar är den blå Hinzaväskan i två storlekar, stor och liten Den har flera kunder frågat efter, och nu finns den på lager. Nougat är också en populär färg, den stora är slutsåld igen, men vi får in den inom kort! 

Just nu kör vi en tävling på Facebook, där kan två personer vinna var sin Hinzaväska. Tävlingen hittar du här

2017-08-29 11:00
Ester

Metalbird är fågelsiluetter att ha i trädgården. På bilden ovan sätter Agne upp den första. Det är lätt och blir ett väldigt vackert blickfång!

Fåglarna är gjorda av stål, och kommer att rosta och få en vacker patina med tiden. Jag upptäckte fåglarna när jag var in Australien. De skapar en lågmäld, vacker siluett mot himlen och får en att le. Det var en konstnär designer, Phil Walters, från Auckland, Nya Zeeland, som skapade dem. Han är inspirerad av Banksy, en engelsk konstnär som gör graffiti konst som också gav honom idén att tillverka fåglar för att göra världen lite trevligare.

Phil gjorde 40 fåglar av corténstål och gav dem ett hem på Nya Zeeland. Förbipasserande tyckte så mycket om dem att de ville köpa egna fåglar. Henk Lakeman från Amsterdam såg fåglarna när han besökte sin vän i Nya Zeeland. Henk är en möbelmakare och jobbar i trä och metall. Han bestämde sig för att producera och sälja Metalbirds i Holland. Det är från Henk vi köper våra fåglar.

Metalbird kommer i en snygg presentförpackning. Det är en perfekt gåva både till sig själv och till andra!

Här hittar du Metalbird!

2017-08-29 10:40
Anna

Det märks att det är svamptider. Kanske blir det lite tjatigt med bilder på svamp hela tiden, men jag kan bara inte låta bli att dela med mig av denna läckra rätt serverad på skifferplattor.

I helgen hade vi gäster och jag ville gärna de skulle tycka till om våra svampinläggningar som vi skrev om här. Favoriten blev genast den med koriander, även om båda smakades av med förtjusning.

För att få den i ett sammanhang serverade vi en rumsvarm getost med inlagd svamp och rostade solrosfrön. Det blev ljuvligt gott! Denna enkla rätt kan man variera i oändlighet.

Skiffer är tacksamt att servera mat på. Det ger ett proffsigt intryck och maten kommer till sin rätt.

Vi har två mycket prisvärda modeller i sortimentet. En extra bra deal är att köpa 4 och betala för 3!

Totalt 46 poster
Sida 7 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10