Blogg

Totalt 46 poster
Sida 9 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2017-07-19 10:00
Agne

Äntligen har vi fått "hem" vårt lager och det känns otroligt inspirerande och kul. Känslan att kunna möta kunden och sälja direkt i lagerbutiken som komplement till butiken på nätet är fantastisk. 

Det finns fler fördelar med att ha lagret nära. Nu kan vi ta fler inspirerande bilder och bjuda på ännu fler tips och idéer. Vi får kontroll på frakterna. Vi har alltid haft bra och tillförlitliga samarbetspartners, men nu har vi möjlighet att vässa oss ytterligare. Våra kunder får snabbare återkoppling om något skulle strula, och vi kan vara mer generösa med vad vi stoppar i lådorna i form av erbjudanden eller andra godbitar. 

Vill du besöka oss? Lagershoppen är oftast öppen alla vardagar mellan 9-18, men för säkerhets skull är det bra om du ringer eller mailar innan du kommer. Ring på 0703-36 47 00 eller maila på info@designgrossisten.se. 

Välkommen önskar Agne & teamet på Designgrossisten!

 

2017-07-12 10:00
Anna

 

 

Sommaren är här och buskarna dignar av röda vinbär som väntar på att bli plockade. Om man plockar när de är knappt mogna innehåller de mycket pektin och är perfekta att göra vinbärsgelé på. Man behöver inte ta bort skaften, utan klasarna kan vara kvar. Vi har gjort saft på mogna bär och hällt upp på glasflaskor med glaslock. Du hittar de stora här och mellanstora här.

Rödvinbärssaft

 

Det här behövs:

2 l vinbär

7 dl vatten

6 dl strösocker per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här:

1. Skölj bären. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Småkoka under lock, ca 10 minuter. Var vaksam – det är lätt att det kokar över! Mosa bären. Häll en silställning och låt saften självrinna.

2. Mät upp saftmängden och tillsätt socker i grytan. Koka tills sockret smält. Ta bort skummet.

3. Rör natriumbensoatet i lite saft. Blanda ner i saften.

4. Häll upp på rena flaskor. Förvara saften kallt eller lägg i frysen.

 

2017-07-10 10:00
Anna

En ständig fråga för oss här på designgrossisten, och jag tror den borde vara en av de vanligaste på Systembolaget också. Jag läste en intressant artikel i precis detta ämne, men frågan ställdes tvärt om; vilket vin passar inte till vilken mat?

Granqvist som är importör av viner besvarar frågan såhär: Undvik att servera rött vin till sparris och till (!) stekt ägg. Om man vill servera ägg och vin, gör då gärna en omelett med tex stekt svamp och välj ett torrt vitt vin. Till sparris är också ett torrt vitt vin att föredra. Undvik vita torra viner till mörk choklad. Chokladens bitterhet i kombination med det vita vinet get ofta en metallsmak i munnen. Välj istället ett rött, lite sötare vin.

Granqvist rekommenderar även viner, men eftersom jag inte smakat dem, besrättar jag lite mer generellt.

Udda kombinationer som funkar bra. Rosé och indisk mat! Vem hade trott det? Välj då ett med hög syra eller halvtorrt.

Champagne och hushållsost! Lennart Granqvist, som startade Granqvist Beverage House rekommenderar torr Champagne till vanlig mild svensk hushållsost. Det ska inte vara någon dietvariant, utan en med gräddig smak. Då gifter sig den brödiga smaken hos Champagnen perfekt med den milda osten! Detta var vi såklart tvungna att prova, och vi på DesignGrossisten håller med – det var supergott!

Granqvist Beverage House håller till i Tidaholm. Vill man gå en kurs i vinprovning så har de det via Vincontoret.se

0 kommentar(er)
2017-07-07 10:00
Anna

 

 Cappuccinotårta - en favorit under många år! 

 

Den här tårtan kommer från tidningen Allt om Mat och är en klassiker hos oss.

Enkel, snabb och otroligt god! Tårtan görs dagen innan servering och förvaras i kylen eller fryses in och tinas långsamt i kylen inför servering.

Det här behövs till en tårta:
2 st sockerkaksbottnar, 24 cm
4 äggulor
2 1/3 dl strösocker, 200 g 
500 g mascarponeost 
3 gelatinblad 
1 dl vatten + 4 msk espressopulver eller 1 dl espresso 
3 msk konjak 
5 dl vispgrädde

Garnering:
Kakao 
Florsocker

Tillbehör:
Springform med löstagbar kant, 24 cm

Gör så här:
1. Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet, tillsätt mascarponeost och vispa till sockret är helt löst
2. Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i kalt vatten. Lös espressopulver i 1 dl vatten i en kastrull, eller brygg 1 dl espressokaffe
3. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i det varma kaffet, rör om tills de smält. Tillsätt konjaken.
4. Vispa grädden och blanda den väl med ostsmeten
5. Placera den ena tårtbotten i springformen, fukta dem men hälften av kaffeblandningen. Bred på hälften av ostmassan ovanpå
6. Lägg på den andra tårtbottnen som fuktas med resten av kaffeblandningen, och bred på resterande ostsmet
7. Sikta över kakao, därefter florsocker och till sist kakao igen.
8. Ställ formen i kylen eller i frysen.

Recept från Allt om Mat

0 kommentar(er)
2017-07-06 00:00
Kalle

Svenska jordgubbar - ibland är det enklaste också det godaste!

Enklare är så här blir det inte, och helt ljuvligt gott är det också!

Skiva goda söta svenska jordgubbar och lägg på en talrik, strö över lite grovt hackad färsk basilika, ringla en god balsamvinäger över och om du vill ha lite extra sötma kan du strö lite socker över.

Servera!

0 kommentar(er)
Totalt 46 poster
Sida 9 av 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10