2018-02-08 00:00
Anna

Vi bakar gärna minisemlor, ett lagom stort bakverk med massor av smak!

Om du besöker vår lagerbutik nu till helgen, den 10 februari, så bjuder vi på kaffe och en sån här liten goding! Det är så trevligt när kunder kommer och tar sig tid att stanna och prata en stund. Välkommen!

 

Minisemlor

 

Det här behövs:

75 g smör

5 dl mjölk

1 dl strösocker

1 krm salt

2 tsk malen eller stött kardemumma

1 ägg

50 g jäst

1,5 tsk bakpulver

ca 10 dl vetemjöl

Till pensling

Ägg

Fyllning: 

Mandelmassa

Vispad grädde

Florsocker

 

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
  2. Häll smör/mjölk, socker, salt, kardemumma, ägg  och jäst i en bunke. Rör eller låt degblandaren blanda smeten till jästen löst sig. 
  3. Tillsätt det mesta av vetemjölet och bakpulvret, arbeta degen ca 10 min och låt den sedan jäsa ca 40 min.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar, väg upp bullar, ca 30 g/st.
  5. Forma släta bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter. 
  6. Vispa upp ägg med en knivsudd salt och lite vatten. Pensla bullarna när de jäst färdigt och grädda sedan på 225 grader i ca 5 minuter. Lägg dem att svalna på ett galler. 

Vid servering:

  1. Skär av toppen på bullen (bild 1, nedan)
  2. Gör en liten grop där fyllningen ska ligga (bild 2, nedan)
  3. Blanda det som du gröpte ur med mandelmassa och lite grädde till en slät smet. Fyll i gropen
  4. Vispa grädden. Spritsa eller klicka den ovanpå mandelmassan (bild 3, nedan)
  5. Lägg på locket och sikta över florsocker 

 

 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
KsDK4d
Kod från Captcha-bild: