2017-07-07 10:00
Anna

 

 Cappuccinotårta - en favorit under många år! 

 

Den här tårtan kommer från tidningen Allt om Mat och är en klassiker hos oss.

Enkel, snabb och otroligt god! Tårtan görs dagen innan servering och förvaras i kylen eller fryses in och tinas långsamt i kylen inför servering.

Det här behövs till en tårta:
2 st sockerkaksbottnar, 24 cm
4 äggulor
2 1/3 dl strösocker, 200 g 
500 g mascarponeost 
3 gelatinblad 
1 dl vatten + 4 msk espressopulver eller 1 dl espresso 
3 msk konjak 
5 dl vispgrädde

Garnering:
Kakao 
Florsocker

Tillbehör:
Springform med löstagbar kant, 24 cm

Gör så här:
1. Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet, tillsätt mascarponeost och vispa till sockret är helt löst
2. Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i kalt vatten. Lös espressopulver i 1 dl vatten i en kastrull, eller brygg 1 dl espressokaffe
3. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i det varma kaffet, rör om tills de smält. Tillsätt konjaken.
4. Vispa grädden och blanda den väl med ostsmeten
5. Placera den ena tårtbotten i springformen, fukta dem men hälften av kaffeblandningen. Bred på hälften av ostmassan ovanpå
6. Lägg på den andra tårtbottnen som fuktas med resten av kaffeblandningen, och bred på resterande ostsmet
7. Sikta över kakao, därefter florsocker och till sist kakao igen.
8. Ställ formen i kylen eller i frysen.

Recept från Allt om Mat

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
7qYXFK
Kod från Captcha-bild: