2018-09-04 00:00
Anna

En baby shower är en tillställning för den blivande mamman eller båda föräldrarna för att fira att en bebis är på väg.  Oftast är det vännerna som ordnar detta för mamman eller föräldrarna som en sista fest innan de går in i "nyblivnaföräldrar-bubblan" med passning, blöjbyten, matning och allt annat kring en liten bebis. 

Traditionen kommer från USA och blir mer och mer populär. Tanken från början var att bjuda in den blivande mamman för lite kurs i att ha en bebis. De äldre kvinnorna delade med sig av sina erfarenheter och lämnade gåvor.

Idag firar vi helt enkelt att ett barn är på väg! 

Ordet babyshower kommer från att gåvor ska duscha över mamman eller föräldrarna. Vännerna kommer med presenter, mat och ordnar festen. Det bästa med att ordna en baby shower är att man får göra den precis som man vill. Med eller utan presenter. Idag är det är vanligt att man gör en blöjtårta, men inte alls nödvändigt. 

Mitt tips är att ge presenter som föräldrarna kommer ha glädje av, det är kostsamt att få en liten. Här har vi fyllt Hinzaväskor med lite smått och gott. Väskan är väldigt användbar och populär bland småbarnsföräldrar. I den fraktar man blöjor, regnkläder, ombyten eller leksaker. Den håller länge, länge.

Det viktigaste är iallafall att det är bebisen som är i centrum och firas. Stort kalas eller litet, det viktigaste är att man har roligt och gläds tillsammans.

 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
Va3FG
Kod från Captcha-bild: