2017-07-10 10:00
Anna

En ständig fråga för oss här på designgrossisten, och jag tror den borde vara en av de vanligaste på Systembolaget också. Jag läste en intressant artikel i precis detta ämne, men frågan ställdes tvärt om; vilket vin passar inte till vilken mat?

Granqvist som är importör av viner besvarar frågan såhär: Undvik att servera rött vin till sparris och till (!) stekt ägg. Om man vill servera ägg och vin, gör då gärna en omelett med tex stekt svamp och välj ett torrt vitt vin. Till sparris är också ett torrt vitt vin att föredra. Undvik vita torra viner till mörk choklad. Chokladens bitterhet i kombination med det vita vinet get ofta en metallsmak i munnen. Välj istället ett rött, lite sötare vin.

Granqvist rekommenderar även viner, men eftersom jag inte smakat dem, besrättar jag lite mer generellt.

Udda kombinationer som funkar bra. Rosé och indisk mat! Vem hade trott det? Välj då ett med hög syra eller halvtorrt.

Champagne och hushållsost! Lennart Granqvist, som startade Granqvist Beverage House rekommenderar torr Champagne till vanlig mild svensk hushållsost. Det ska inte vara någon dietvariant, utan en med gräddig smak. Då gifter sig den brödiga smaken hos Champagnen perfekt med den milda osten! Detta var vi såklart tvungna att prova, och vi på DesignGrossisten håller med – det var supergott!

Granqvist Beverage House håller till i Tidaholm. Vill man gå en kurs i vinprovning så har de det via Vincontoret.se

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
ptn76X
Kod från Captcha-bild: