2017-09-18 10:00
Anna

Jag hyser stor respekt för fotografer. Även om jag alltid fotat mycket och får till helt ok bilder ibland, så är det en utmaning att fota produkter för att frilägga.

Vi hade tidigt en ambition med webbutiken att produktbilderna skulle visas i en naturlig miljö så att du som läsare och kund skulle inspireras och få se dem i ett sammanhang. Efter att ha drivit Designgrossisten i 5 månader kan vi konstatera att det inte ser bra ut. Vi kan inte ha produktbilder i en miljö på förstasidan, utan miljöbilderna får vi lägga till som nummer 2,3 och 4. Första sidan måste visa en bild där produkten är frilagd. Det ska tilläggas att vi inte fotat om alla bilder, så några miljöbilder finns kvar.

För att förstå och lära mig mer i detta ämne frågade jag en av våra riktiga fotografer i familjen. Vi spenderade några timmar tillsammans med att fota en riktigt svår produkt; blomvattnaren! Den är helt i genomskinligt handblåst glas. Jag hade tidigare gjort några försök, men var inte nöjd.

Vilken resa det blev! Elias plockade fram fiskelina, svart underlägg, flyttade lampor, styrde om blixten och tog bilder med olika inställningar. Jag lärde mig massor, och som vanligt när man gör det inser man hur lite man vet och hur enormt mycket det finns att lära.

Nu börjar min resa. Jag ska investera i en ny blixt, kanske ett nytt objektiv, men mycket av det vi har fungerar bra i början. Jag ska också prioritera den där fotokursen jag så länge tänkt gå.

Stort tack Elias!