2018-03-14 15:00
Anna

Påsk är roligt! Då kan man gå loss med lite galna dukningar och kitschiga påskpynt! Här har vi plockat ihop några produkter från butiken och dukat upp så att man garanterat får nya samtalsämnen vid middagen. 

Lägg märke till de fina ljusen i form av ägg. När de brinner kommer äggulan fram. Du hittar produkterna längst ner på sidan eller under PÅSK.

Vi plockar fram pysselmaterial till jul och till påsk. Här har vi målat hönsägg och gamla påskägg med kalkfärg. Vi använde ljusrosa och ljusgrå. Kalkfärg hittar man i tex hobbybutiker, likaså band och annat material. Vi har också satt i fjäderblommor i riset som prydnad. 

Hönsäggen har vi blåst ur genom att göra ett hål i varje ända och blåsa allt vad vi orkar. Sedan sköljde de vi ur dem och lät dem torka. 

Alla har nog några påskägg som inte längre används. Vi tog fram några i olika storlekar målade dem tre gånger. På bilden ovan ser du hur det ser ut efter ett lager. Kalkfärg är väldigt förlåtande vad gäller ojämnheter och den skapar en mild matt yta. Du ser också hönsäggen vi målat en gång och hängt på tork på tandpetare nedstuckna i en äggkartong. 

Tips om man vill dekorera äggen ytterligare är att limma på vackra band och spets. Vill man göra rustika prickar och mönster går det fint att blanda florsocker med färg och dutta på. Det kommer se ut som kristyr. 

Lycka till och GLAD PÅSK!

 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
kERqd
Kod från Captcha-bild: